برترین ها: یكی از ابتكارهای بدیع آشپزی ایرانی است كه مانند ضدجوش برای رادیاتور ماشین عمل میكند. معمولا غذاهای سرد طرفدار ندارند، اما حساب آبدوغخیار از دیگر خوراكها جداست. آبدوغخیار با اینكه غذایی سرد است، اما به واسطه مغز گردو و كشمش كه طبع گرم دارند در كنار ماست و نعناع سیستم بدن را تنظیم میكند.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
- ماست چكیده: 200 گرم
- مغز گردو: 50 گرم، نیمكوب
- كشمش پلویی: 50 گرم، خیسانده
- نعناع ساطوری: 3 قاشق غذاخوری
- خیار متوسط: 4 عدد،ساطوری
- نمك و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - ماست را با نصف پیمانه آب سرد به آرامی مخلوط كنید تا به صورت یكدست رقیق شود.
2 - مواد را به ماست اضافه كرده و 2 پیمانه آب به آن اضافه كنید.
نمك و فلفل آن را اندازه كرده و چند قالب یخ در آن بیندازید. این غذا را با نان لواش سرو كنید.
نكات:
1 - برای مجلسیتر شدن آبدوغخیار میتوانید یك پیمانه خامه به آن اضافه كنید.
2 - در صورت تمایل میتوانید نصف پیمانه پیاز یا پیازچه ساطوری به آن اضافه كنید.